Met voorrang naar gelijkvloerse woning aan park

Mevrouw Jacobs woonde in haar eentje in een zeskamerwoning in Kanaleneiland. Ze wilde heel graag kleiner wonen en het liefst gelijkvloers. Toen schoot haar te binnen dat ze lang geleden iets had gelezen over de Verhuisadviseur Senioren.

“Ik was woonruimte aan het zoeken, maar dat valt niet mee in Utrecht. Ik was benieuwd of zij iets voor me konden betekenen.”

Mevrouw Jacobs meldde zich aan, kreeg een gesprek en vervolgens hield ze contact over het woningaanbod. Ze ontdekte dat de verhuisadviseurs alles weten van het aanbod in de stad, inclusief de plekken waar seniorenwoningen staan. Er was een prachtig appartement beschikbaar in Transwijk, in een rustige buurt met uitzicht op het park. “En woningcorporatie Mitros wilde mijn woning graag beschikbaar stellen aan een groter huishouden.”

Van Groot naar Beter

Ze reageerde via Woningnet op een sociale huurwoning appartement. “Volgens de regeling ‘Van Groot naar Beter’ had ik voorrang. Maar woningcorporatie Bo-Ex wees me af omdat de regels per ongeluk niet goed werden toegepast, ondanks dat ik bovenaan de wachtlijst stond. Dankzij de hulp van de verhuisadviseurs lukte het om een gelijkwaardig appartement in het complex te krijgen.”

In juni kreeg mevrouw Jacobs de sleutel. “Ik woon hier helemaal goed. Dat deed ik ook in mijn vorige woning, maar het tuinonderhoud en het traplopen werden me te veel. De buurt werd ook minder gezellig omdat veel ouderen verhuisden. Hier wonen bijna alleen ouderen en ik heb leuke buren, dus dat is heel fijn.”

Tevreden

Ze is zeer te spreken over de ondersteuning van de Verhuisadviseur Senioren. “Het is nuttig dat ze je op weg helpen. Als ik ergens tegenaan liep, stonden ze direct klaar. Medewerkers komen ook altijd hun afspraken na. Alles bij elkaar ben ik ontzettend tevreden.”

Maar het meest tevreden is ze over haar nieuwe plek aan de rand van het park. “Ik wandel zo naar de kinderboerderij, heerlijk hoor.”

Meer over de Verhuisadviseur

Heeft u een woning met minimaal 4 kamers en bent u toe aan een andere woning, die beter past bij uw wensen en behoeften? Bijvoorbeeld een kleinere gelijkvloerse woning? Maar weet u niet hoe te beginnen? Overweegt u uw woning aan te passen? Bent u 55 jaar of ouder? De Verhuisadviseur kan u helpen met advies en het zetten van de juiste stappen.

De dienstverlening varieert van een oriënterend gesprek tot intensieve begeleiding. Samen brengt u uw woonwensen in kaart en de belemmeringen die u ervaart om te verhuizen. U krijgt informatie over het woningaanbod en regelingen waarvan u gebruik kunt maken. De Verhuisadviseur helpt knelpunten op te lossen, kan helpen met (voor u) zoeken of kan u doorverwijzen naar de juiste instanties.

Ook kan de Verhuisadviseur u meer vertellen over de voorrangsregeling ‘Van Groot naar Beter’. Volgens die regeling krijgt u voorrang als u een sociale huurwoning met minimaal vier kamers van één van de corporaties in de regio Utrecht verruilt voor een sociale huurwoning met maximaal drie kamers van één van de corporaties in de regio.

Huurders die doorstromen volgens de voorrangsregeling gaan nooit meer dan € 50 per maand meer betalen dan zij nu al betalen. Het gaat om de netto huur. Dit hebben de meeste corporaties in Utrecht zo met elkaar afgesproken en heet de huurprijsregeling.

Wilt u weten hoe de Verhuisadviseur Senioren u kan helpen? Of wilt u meer weten over de voorrangsregeling ‘Van Groot naar Beter’ of de huurprijsregeling? Neem dan contact op via onze contactpagina.