Welke regelingen voor woningzoekenden bestaan er?

 

Huurders

Er bestaan verschillende regelingen in Utrecht en Nieuwegein die het voor senioren die huren makkelijker maken om te verhuizen.

Woningzoekenden van 55 jaar en ouder die nu in een grote sociale huurwoning wonen, komen in aanmerking voor een voorrangsregeling als ze verhuizen naar een kleinere, gelijkvloerse woning. Let op: de criteria om in aanmerking te komen verschillen voor Utrecht en Nieuwegein!

Voor 55 plussers die van een grote naar een kleinere, gelijkvloerse huurwoning verhuizen, bestaat ook een kortingsregeling die korting geeft op de nieuwe huurprijs. Zie ook het voorlichtingsfilmpje over de kortingsregeling op YouTube.

Ook is er wet- en regelgeving waarmee u als woningzoekende te maken krijgt. Zo gelden er inkomenseisen voor een sociale huurwoning, en is per 1 januari 2016 het passend toewijzen voor mensen met een lager inkomen ingevoerd.

Over deze en andere regelingen kan de Verhuisadviseur meer vertellen. Ook kunt u informatiebladen over verschillende onderwerpen downloaden via de onderstaande links.

Huiseigenaren

Afhankelijk van de financiele en vermogenspositie adviseren wij over de mogelijkheden om te verhuizen en verwijzen wij door naar bijvoorbeeld een financieel adviseur of makelaar.

 

Utrecht en Nieuwegein

Utrecht

Nieuwegein

 

Waarom verhuizen uit de vertrouwde woning?

Voorbeeld 3

U woont al tientallen jaren in dezelfde buurt, maar het burencontact wordt steeds minder. Nu u wat meer hulp kunt gebruiken, wilt u graag dichter bij uw zoon en dochter wonen. Zij wonen echter aan de andere kant van de stad.